Special effect make up

Special effect make up

mei 27, 2021 0 Door genncompsys

Special effect make up is een speciale manier van make up aanbrengen. Met special effects make up breng je naast kleuren ook applicaties aan. Je kunt speciale applicaties en effecten gebruiken om gedeeltelijk of helemaal een gezicht te bewerken. Je kunt bijvoorbeeld littekens creëren of de vorm van een gezicht veranderen. Daarnaast kunnen deze effects ook toegepast worden op andere delen van het lichaam. Het gebruik van special effects make up heeft veel toepassingen. Met special effect make up kun je creatief creëren voor films, theater en andere toepassingen.

Special effects creëren

Special effect make up heeft de toepassing al in de naam. Je maakt special effects met make up. Je gebruikt dan ook niet alleen make up maar maakt gebruik van andere producten. Je kunt gebruik maken van applicaties. Applicaties van bijvoorbeeld latex en gelatine kunnen vormen op je gezicht aanpassen. Je kunt hiermee illusies creëren zoals veranderingen in het gezicht. Denk aan een andere vorm neus en oren. Andere illusies zoals littekens en wonden op het lichaam zijn door de applicaties ook mogelijk.

Grote en kleine effecten

Met special effects maak je dus verschillende creaties. Je kunt kleine aanpassingen maken, maar ook delen van het lichaam en gezicht helemaal veranderen. Kleine aanpassingen zijn bijvoorbeeld het veranderen van de vorm van jukbeenderen of de neus. Grote veranderingen kunnen zijn dat je een heel masker aanbrengt. Om dit te make heb je dus in ieder geval grime make up nodig, sfx make up of theater make up. Dit is afhankelijk van de toepassingen.

Soorten make up

Make up die geschikt is voor film en theater moet bestand zijn tegen verschillende invloeden. De make up moet goed tegen zweet kunnen en niet snel af te vegen zijn. Make up die goed bestand is tegen verschillende invloeden is make up van het merk Mehron professional Face & Body Makeup. Make up van Mehron professional kan zeer lang mee gaan. Toch is het make up ook zacht voor de huid.